Gaudir del sol i l’aigua amb precaució

Playa De BarcelonaTant si teniu previst viatjar i sortir de vacances amb la família com si us quedeu a la ciutat, segur que penseu en refrescar-vos. Les platges i piscines són els llocs de diversió i relaxació preferits pels nens, però hem d’extremar les mesures de seguretat per prevenir accidents i gaudir d’unes bones vacances en família.

Passar un bon estiu amb els nens depèn de la serietat amb que ens prenguem l’aplicació d’una sèrie de recomanacions fonamentals per refrescar-nos en els dies de calor i prevenir els riscos en relació a l’exposició al sol i a la seguretat dels nens a les platges i piscines (consells per a l’estiu).

La pell és agredida pel sol perquè la calor convida a cobrir-nos menys i, per aquest motiu, tenim més risc de sofrir cremades solars, ferides, picades d’insectes, fongs, etc.
En quant a la protecció solar és recomanable evitar l’exposició solar dels menors de 6 mesos, impedir que els nens estiguin al sol en les hores centrals del dia, entre les dotze del matí i les quatre de la tarda, i tenir en compte que la sorra i l’aigua actuen com a reflectors de la radiació (en l’ombra es pot rebre fins al 40 per cent de la radiació UV). Alguna cosa semblat ocorre quan tenim el cel ennuvolat, els núvols deixen passar un 20-40 per cent de la radiació solar.

És recomanable usar gorres i roba protectora per jugar al aire lliure i protegir la pell visible amb cremes solars amb filtres adaptats a cada tipus de pell. També és recomanable utilitzar ulleres de sol.
La calor excessiva pot produir també efectes no desitjats en la salut dels nens. Els cops de calor, el perill de deshidratació, l’al•lèrgia al sol o la sudamina són algunes de les complicacions que pot portar l’estiu.

Per fugir de la calor, gens millor per refrescar-nos en família que una bona capbussada.

 

Quant a CAP Poblenou

Aquest és el blog de l'Equip d'Atenció Primària del CAP Poblenou de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Pediatria i etiquetada amb , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari