Què cal saber abans de fer una espirometria

Measuring lung capacity with a spirometer, The University of Iowa, ca. 1920L’espirometria  és una prova indolora i molt eficaç  per fer el diagnòstic i seguiment de la malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC) i de l’asma.

Perquè els resultats siguin vàlids es precisa de la vostra col·laboració total, tant en el moment de la realització de la prova, com en les indicacions prèvies que se us donen. D’altra manera, no només es podrien alterar els resultats sinó que la realització de la prova podria estar contraindicada.

Abans del dia de l’espirometria, heu de tenir una sèrie de precaucions amb respecte als hàbits com el tabac, l’alimentació i l’ exercici:

• No ha de fumar en les 6-12 hores prèvies.

• No ha de fer àpats abundants ni prendre líquids estimulants (cafè, té, begudes de cola…) en les 3 hores prèvies.

• No ha de fer exercici intens en el 30 minuts previs a la prova.

• S’ha de tenir cura amb els inhaladors, ja que s’han de susprendre tantes hores abans com durin els seus efectes sobre els bronquis.

També és important saber en quins casos no es pot fer la prova, en pro de la vostra seguretat, atès que hi ha algunes contraindicacions que fan que s’hagi de posposar o evitar indefinidament. Pot estar contraindicada si:

• Ha tingut problemes o intervencions recents als ulls (cataractes, desprendiment de retina…)

• Ha patit cirurgia recent de tòrax o abdomen com ara hèrnies inguinals, umbilicals…

• Té problemes de cor , de pit o problemes pulmonars.

espirometria CAP PoblenouSi és així, consulti abans al seu metge/infermera ja què és possible que no pugui fer la prova.

Si esteu informats i seguiu aquestes les instruccions, arribareu a la consulta en les condicions adequades perquè no hi hagi condicionants que alterin el resultat.

Tota aquesta informació la podeu trobar als següents documents:

ESPIROMETRIA_INFORMACIÓ_CATALÀ ESPIROMETRIA_INFORMACIÓN_CASTELLANO

Quant a CAP Poblenou

Aquest és el blog de l'Equip d'Atenció Primària del CAP Poblenou de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Medicina de Familia, Pediatria i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari