Inscripcions per als tallers de pediatria

Familia en LegoAl setembre comença un nou curs escolar i obrim les inscripcions per al programa itinerant de “Ja Tenim Un Fill”.

És un programa impulsat per l’Institut d’Educació de Barcelona, amb el que col·laborem des de l’any 2009.

El propòsit d’aquest programa és facilitar a les famílies amb nadons un espai de trobada i d’intercanvi on puguin compartir les seves vivències i experiències i reforçar una percepció positiva de la maternitat/paternitat i de la seva competència com a mares i pares. En un context grupal, s’ofereix suport i es promou l’ajuda mútua entre les famílies, amb la finalitat d’evitar l’aïllament durant un període del cicle vital familiar que introdueix canvis que requereixen ser viscuts amb una certa tranquil·litat i que coincideixen amb el primer any de vida del fill o filla.

Aquest any hem canviat de dia, ens reunirem tots els dimecres de 10:30 a 12.30 hores. Per fer la inscripció heu de entrar al enllaç que trobareu a la pàgina de “tallers de pediatria” del nostre blog.

Com a novetat aquest any començarem una sèrie de xerrades mensuals de diversos temes de pediatria que puguin interessar a les famílies. Trobareu tota la informació a la pàgina de tallers de pediatria.

Començarem el 16 de setembre amb:

  • Mesures prevenció i desobstrucció de la via aèria (nens de 0-3 anys).

El fet que l’aspiració de cos estrany es doni amb més freqüència en nens menors de dos anys no és una casualitat i es deu a la influència de diversos factors: la natural atracció i curiositat que senten aquests nens pels objectes petits, la mobilitat que li fa passejar per la llar lliurement i accedir-hi, l’intent de imitació d’hàbits alimentaris de l’adult, la immaduresa dels mecanismes de la deglució i el desenvolupament insuficient de la dentició. Caldria afegir, a més, el fet que els adults recorren amb massa freqüència a administrar fruita seca, galetes, etc. com a recompensa o per calmar una rebequeria.

En general el moment de l’aspiració-ennuegament no sol ser observat pel personal sanitari sinó per algun familiar proper.

És molt convenient que la seqüència d’actuació bàsica que s’ha de realitzar en aquest moment sigui coneguda no només pel personal sanitari sinó també per la resta de la població, ja que això pot contribuir a superar un esdeveniment potencialment mortal.

 

Quant a CAP Poblenou

Aquest és el blog de l'Equip d'Atenció Primària del CAP Poblenou de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Notícies, Pediatria i etiquetada amb , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s