Vacunar és protegir

#VacunarÉsProtegirGairebé tres dècades després, la diftèria reapareix de nou casa nostra amb el contagi d’un nen de sis anys. Els pares havien rebutjat immunitzar als seus fills seguint el corrent anti-vacuna.

Durant aquests anys, s’ha produït un descens de la vacunació com a conseqüència de l’oposició de moviments “naturalistes”, famílies insegures per la por infundada enmig del desconeixement o simplement pares que no vacunen als seus fills per simple deixadesa. Moltes famílies decideixen no vacunar els seus fills pel temor a introduir una cosa que “no és natural” en l’organisme dels seus fills. Però … realment sabem com funciona una vacuna?

La immunització es produeix perquè activem les defenses i el nostre sistema immunitari fabrica els anticossos (molècules especialitzades a lluitar-hi i aturar-ne els efectes nocius de la malaltia). Per aconseguir-ho, injectem un microorganisme per produir la immunització, però es un agent patogen que està malmès, per tant, el nostre organisme està en unes condicions més favorables i pot guanyar la batalla sense gaires dificultats.

Un dels majors progressos mèdics de la humanitat, que ha permès frenar l’avanç de moltes malalties, està avui en entredit per culpa de la moda antivacunació. Resulta paradoxal pensar com es pressiona els científics perquè descobreixin la vacuna contra la SIDA, o com participem en ONG perquè puguin anar a l’Àfrica a vacunar els nens i impedir que es produeixin milions de morts infantils en aquest continent, però en canvi ens fiem d’aquests inexperts per deixar de vacunar als nostres fills. La capacitat per eradicar totalment moltes malalties està en la nostra mà.

#vacunarésprotegir és la primera campanya que llança el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona amb el suport del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya per promoure entre la població la vacunació responsable. L’objectiu és conscienciar als ciutadans de la importància de vacunar-se, tant per protegir-se ells mateixos de malalties infeccioses com per protegir al seu entorn més immediat, i deixar molt clar que les vacunes salven vides.

Des del CAP Poblenou volem sumar-nos a aquesta iniciativa i mostrem el nostre suport donant-li difusió.

Quant a CAP Poblenou

Aquest és el blog de l'Equip d'Atenció Primària del CAP Poblenou de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Medicina de Familia, Pediatria i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s