Vacunació a les escoles: que hem de controlar

Twitter 365 Project - Day 111Les malalties infeccioses son un problema tant pel seu impacte en la salut com per la freqüència en que es produeixen. Les vacunes juntament amb de les mesures de higiene (rentat de mans, tractament de les aigües, etc) han millorat sensiblement el estat de salut de la nostra societat.

Els nens, quan van a l’escola, entren en contacte amb altres nens, comparteixen objectes sense rentar, etc. Això fa que el seu sistema inmutari desenvolupi els anticossos necessaris per no emmalaltir, però alhora els fa més propensos a les malalties infeccioses.

Es important mantenir unes bones mesures higièniques i vacunar als nostres nens per protegir-los de malalties que poden tenir complicacions greus.

VACUNAR-LOS ES UNA DE LES MILLORS FORMES DE DIR-LIS QUANT ELS ESTIMEM!

Durant aquesta setmana vacunarem als nens de les escoles del nostre barri:

  • Als nens de 2º de secundaria de les vacunes del tètanus i diftèria.
  • Als nens de 6º de primaria de la vacuna de la varicel·la.

Quines poden ser les reaccions induïdes per la vacunació?

Reaccions locals com:

  • Dolor, tumefacció i envermelliment en el lloc de la punció. Són les més freqüents, presentant-se durant les primeres 48 hores després de la vacunació, i poden variar d’intensitat de forma individual. Cedeixen espontàniament en 1 o 2 dies.
  • Si el enrogiment o inflamació a la zona de la punció produeix un edema que sobrepassa Vacunasl’articulació més propera i/o una reacció local inflamatòria que dura més de 72 hores, haurien de acudir al seu CAP.
  • Vesícules, en vacunats enfront de la varicel·la, que sovint causa una reacció local consecutiva a la vacunació que comença a la segona setmana. La pàpula s’ulcera i cicatritza després de diversos mesos.

Reaccions sistèmiques, que afecten a tot el cos, són menys freqüents que les reaccions locals (es presenten en menys del 10% dels pacients vacunats), les més comuns son:

  • febre,
  • malestar general,
  • cefalea,
  • i en el cas de la vacuna enfront de la varicel·la pot aparèixer una erupció cutània, en forma d’exantema generalitzat, que dura molt poc i apareix a partir de la setmana de administrada la vacuna.

Si teniu dubtes sobre la vacunació dels vostres fills no dubteu en consultar amb la vostre infermera i/o pediatra.

Quant a CAP Poblenou

Aquest és el blog de l'Equip d'Atenció Primària del CAP Poblenou de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Pediatria i etiquetada amb , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s