Participació a la IV Jornada del Pla de Salut de Catalunya 2011-2015

AMPAEl 28 de novembre de 2014 es va celebrar la IV Jornada del Pla de Salut de Catalunya 2011-2015. Aquesta Jornada s’ha consolidat com un esdeveniment de referència del sector de la salut on es presenta el grau de desenvolupament de l’estratègia del Govern en matèria de salut i es converteix en un espai per compartir el coneixement dels professionals.

L’EAP de Poblenou va presentar 3 treballs en format de pòster en el decurs d’aquesta jornada.

Els treballs presentats han estat:

diabetic

Utilitat de la automonitorització de la pressió arterial en el control del pacient crònic hipertens en un Centre d’Atenció Primària. En aquest treball es demostra que aquesta és una tècnica útil per al maneig del tractament dels usuaris hipertensos i per a la detecció de la HTA clínica aïllada (també coneguda com la Sd. de la Bata banca) sempre i quan els pacients estiguis ben entrenats i els aparells de mesures siguin validats i calibrats amb la freqüència recomanada.

Disminució d’úlceres en pacients diabètics que practiquen la religió musulmana. Aquest treball fa veure la importància de fer una valoració global del pacient també a la seva vessant cultural, per reduït la morbilitat. Es va treure com a conclusió que fent servir “pols de talc” per reduir la humitat dels peus, es van  reduir les lesions cutànies als peus i per tant augmentar la qualitat de vida per al pacient diabètic musulmà practicant.

JTUFL’experiència del grup “Ja tenim un fill” que desenvolupa l’equip de pediatria del centre. És un programa amb caràcter educatiu que va sorgir l’any 1989  impulsat per l’Institut Municipal d’educació de Barcelona. El nostre centre col·labora des de el 2009. Te com objectiu facilitar un espai de trobada, i promoure l’ajuda mútua i l’intercanvi d’experiències entre les diferents famílies (mares i pares) amb nens de 0-9 mesos. Per les families suposa contactar amb altes families amb els mateixos problemes i dubtes, que fa que ens donin un recolzament mutu i la formació de noves relacions socials.

Cal destacar que l’experiència va ser molt positiva i enriquidora, esperant tornar a participar en pròximes edicions.

Quant a CAP Poblenou

Aquest és el blog de l'Equip d'Atenció Primària del CAP Poblenou de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Medicina de Familia, Notícies, Pediatria i etiquetada amb , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s