L’aventura de la criança és més fàcil amb companyia

JTUF02A la majoria de famílies el temps a la consulta de pediatria se us fa curt i us agradaria tenir un espai més ampli de consulta. És per aquest motiu que va sorgir el taller “Ja tenim un fill”, adreçat a tots aquells que sou pares primerencs (o no) i que teniu un fill/a amb edats compreses entre els 0 i 9 mesos.

Aquest taller coordinat per una educadora de l’ IMEP i dues infermeres de pediatria del Cap de Poblenou es realitza cada trimestre un cop a la setmana durant dues hores. Per un costat us ofereix una ajuda educativa en aquest procés que ara comenceu i, per l’altre, us ajuda a establir vincles amb el vostre fill/a i amb els pares que es troben a la mateixa situació que vosaltres.

Al principi, quan arribeu al taller, us sentiu una mica descol·locats. Us demanen que us traieu les sabates i us trobeu rodejats de matalassos i coixins; tot pensat per la vostra comoditat i la del vostre fill. Un espai confortable, pensat per a vosaltres. Tothom us dóna la benvinguda i de sobte us pregunten per vosaltres i el vostre fill i no sabeu que contestar perquè esteu fets un mar de dubtes i inseguretats, però poc a poc aneu trobant-vos a vosaltres mateixos i aneu descobrint quin serà el vostre paper en l’educació del vostre fill.

“Un nen que sap que la figura amb la que estableix el vincle és accessible i sensible a les seves demandes li dóna un fort i penetrant sentiment de seguretat i l’alimenta a valorar i continuar la relació

(John Bowlby)

Desprès de la meva curta però intensa experiència com a oient en el taller puc determinar que és una oportunitat única on el temps passa volant i et sents “en família”. Per vosaltres serà molt enriquidor ja que adquirireu grans coneixements, seguretat en la criança del vostre fill, millorareu el vincle amb ell/a i creareu nous vincles amb els pares, mares , l’educadora i les infermeres; guanyareu grans habilitats musicals cantant cançons de bressol al final de cada sessió i habilitats literàries escrivint a la llibreta viatgera on expressareu com us sentiu i compartireu la vostra experiència amb els altres. Els vostres fills interaccionaran amb nens de la seva mateixa edat i s’estimularà el seu desenvolupament psicomotor a través de la “panera dels tresors”, un petit laboratori on el nadó, a traves de la boca pot anar descobrint les característiques diferents dels materials, les textures, els color i les formes. Sens dubte repetiria l’experiència si tingués l’oportunitat en un futur.

El taller tracta diferents temes d’especial rellevància però el més important és que el conduïu vosaltres a través dels vostres dubtes i consultes. Generalment, els principals temes són: lactància materna, desenvolupament psicomotriu, alimentació complementària, la son i les relacions de parella i familiars, de les quals parlarem més endavant.

 

 

La Irene explica la seva experiència a l’activitat al seu blog Mis días con Víctor, mi bebé, y Pepa, mi loco terrier
Aquesta és una aportació de l’Ana Valenzuela, una resident d’infermeria pediàtrica que realitza la seva EIR a l’Hospital Maternoinfantil de la Vall d’Hebrón (Barcelona) i fa la rotació per atenció primària al CAP Poblenou.

Quant a CAP Poblenou

Aquest és el blog de l'Equip d'Atenció Primària del CAP Poblenou de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Pediatria i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s