Cribatge visual en nens

Optometry letters from eye chartA partir dels 3-4 anys, tal i com marca el Protocol d’Activitats Preventives en la Infància i Adolescència, a tots els nens se’ls hauria de fer uns optotips amb l’objectiu de detectar l’ambliopia (ull gandul), que es produeix entre el 2-5% de la població.

Aquest transtorn fa que, degut a una mala visió d’un dels ulls, el cervell vagi descartant la imatge que d’ell li arriba fins a arribar a no fer servir aquell ull si no s’hi posen mesures.

Com que la solució és “relativament” fàcil si es detecta en època de desenvolupament (abans dels 8 anys), és molt important que es segueixin les recomanacions i aquest cribatge es faci a tots els infants a partir dels 3-4 anys.

A la visita de seguiment amb la infermera,  amb l’ajut dels pares farem una sèrie de proves per determinar l’agudesa visual dels dos ulls per separat, i en cas de discordança derivarem al vostre nen a l’Oftalmòleg per tal que faci un estudi més acurat i estableixi el tractament oportú.

L’ambliopia es tracta amb ulleres, penalitzant l’ull “bo” (normalment tapant-lo) i obligant a l’infant a mirar per l’ull “dolent” amb la correcció òptica adient.

Per saber més:

Cribado visual en Atención Primaria de Pediatría: sí…, pero bien
El ojo vago
L’ull gandul – Famiped

Quant a CAP Poblenou

Aquest és el blog de l'Equip d'Atenció Primària del CAP Poblenou de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Pediatria i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s