1ª Jornada Xarxa 0-3

jornadaLa xarxa 0-3 de Sant Martí es va crear arrel de l’interés de les Escoles Bressol i Llars d’infants públiques del districte com un espai on identificar temes d’interés comú (salut, serveis socials i d’àmbits educatius) amb el suport, inicialment, del Centre de Recursos Pedagògics.

L’objectiu que perseguim és aconseguir la implicació dels serveis que treballem amb els infants de 0-3 anys i les seves famílies al districte de Sant Martí, per crear formes d’actuació consensuades i enriquides amb el debat de tots els agents participants. Una tasca que inclou la coordinació amb els dispositius sanitaris, educatius i socials de la zona on està ubicat, és a dir amb la participació de tots els professionals que atenen a la família, per oferir una resposta el més adequada possible en tots els àmbits on es desenvolupa l’infant.

Els beneficis del treball en xarxa han estat conèixer-nos com a professionals per facilitar uns canals de comunicació i entendre la manera de funcionar de les diverses entitats. Ens ha portat a identificar els interessos comuns, treballant plegats i dissenyant unes estratègies d’actuació conjuntes i un llenguatge comú de suport a les famílies per desplegar-ho des de tots els àmbits.

L’espai de xarxa ens permet aprofundir en això però en el futur ens hauria de permetre treballar altres qüestions, i ser capaços de transmetre la informació i els acords a la resta de professionals perquè no es quedi només en un saber o una experiència de les persones que hi assisteixen i, per altra part, començar un procés en que tot el que ja s’ha treballat comenci a ser reflectit en les famílies.

Per donar-nos a conèixer varem fer una jornada, el passat 23 de Maig al Museu Blau, i varem convidar a en Carles Parellada (mestre, psicomotricista, pedagog sistèmic i formador) a fer una xerrada on va parlar de:

Com es situen els professionals a partir de les diferents realitats familiars”

 Els contexts familiars han canviat d’una forma significativa en els darrers anys, i hem passat d’una estructura familiar estable a una estructura amb una variabilitat extraordinària. Ara, més que mai, ens cal tenir una mirada àmplia vers les dinàmiques relacionals que es donen en aquestes diferents realitats, considerant la seva complexitat, a l’hora que plantejant-nos quins són els eixos fonamentals per comprendre aquestes dinàmiques des de la perspectiva sistèmica.

D’alguna manera, com ens focalitzem en una intervenció dirigida a les solucions més que no pas en aprofundir en els problemes, que enforteixi els vincles entre els professionals i les famílies a les que acompanyen des de diferents contexts, generant la confiança necessària per facilitar camins d’evolució.”1a Jornada de la Xarxa 0-3

Quant a CAP Poblenou

Aquest és el blog de l'Equip d'Atenció Primària del CAP Poblenou de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Notícies, Pediatria i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a 1ª Jornada Xarxa 0-3

  1. Retroenllaç: 4 jornada de la Xarxa 0-3 de Sant Martí | CAP Poblenou

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s